Tuoreimmat kuulumiset

Keskustan kahviloilla hyvä draivi


23.08.2017

Teksti ja kuvat: Jesse Mäenpää

 

Piipahdimme Seinäjoen ydinkeskustan kahviloissa kysymässä, kuinka kesä sujui ja mitä odotuksia on syksyn ja talven varalle ja erityisesti Keskustorille, jahka sitä päästään rakentamaan.

 

1. Miten kesä sujui, mitä jäi erityisesti mieleen?

2. Millä mielellä odotat syksyä ja talvea, onko teillä jotain uutta tulossa?

3. Mikä olisi parasta, mitä uudelle Keskustorille voisi tulla?

 

Pikku Paussi

1. Kesä sujui erittäin hyvin. Tangot sekä muut tapahtumat toivat erittäin hyvin ihmisiä. Kesästä jäi mieleen meidän uusien kokous- ja juhlatilojen valmistuminen. Keskustan "monttu" kuorma-autoineen jäi mieleen, mutta ei haitannut meidän kaupantekoa millään tavalla, vaan paremminkin vauhditti sitä.

2. Koulujen aloitus aloittaa meillä syksyn vilkkaana. Meillä uutta ovat kokous-ja juhlatilat Pikkupaussin yläkerrassa. Erilaiset juhlapyhät rytmittävät meidän syksyn ja talven.

3. Paljon torikauppiaita ja erilaisia tapahtumia. Toivottavasti myös kävelykadun osuus hyödynnettäisiin näissä tapahtumissa. Esim. iso joulutori eurooppalaiseen tapaan. Kävelykatuun toivomme lisää panostusta, viihtyvyyteen niin kaupungilta kuin yrittäjiltäkin. Lopuksi toivoisimme että Keskustan suunnittelussa huomioitaisiin kivijalkakauppiaat ja mahdollistettaisiin työnteko ja yrittäminen myös keskustassa.

 

 

Vohvelihetki

1. Ensimmäinen kesä uusissa tiloissa jäi erityisen positiivisesti meni. Vaihdos uusiin tiloihin teki hyvää ja uusia asikkaita on tullut. Yllätyksenä tuli se, että varsinkin maakunnasta on löytynyt uusia kävijöitä. Tuntuu, että maakunta on löytänyt takaisin keskustaan. Turismi on tapahtumien myötä näkynyt myös asiakasmäärässä.

2. Menu uudistuu tässä syys-lokakuussa. Uusia tuotteita on tulossa niin suolaisiin, makeisiin kuin juomiin. Olemme päättäneet, että uudistamme valikoimaa syksyisin ja keväisin ainakin joltain osin. Vanhat suosikit pysyvät kuitenkin listalla.

3. Me haluaisimme, että torielämä keskittyisi tuohon uudelle Keskustorille, kaikkine palveluineen. Toivomme torille paljon istumapaikkoja sekä viihtyisyyttä.

 

 

 

Valkoinen Puu

1. Kesä sujui odotusten mukaisesti. Asiakkaita riitti tasaisesti pitkin kesää, säästä huolimatta. Varsinkin keskuspuistoon tullut jäätelökioski oli positiivinen juttu sekä meidän että asiakkaiden kannalta. Kioski on rauhoittanut puistolle "ominaista" toimintaa. Puisto saatiin siis kaiken kansan käyttöön.

2. Odotamme syksyltä ja talvelta varsinkin nuoria opiskelijoita asiakkaiksemme. Toivomme, että asiakkaita olemme saaneet vakiinnutettua kesän aikana.

3. Erilaisia tapahtumia toivomme keskustorille. Toivomme myös autotonta toria.

 

 

 

 

 

 

Sisustuskahvila Ruufus

1.Kesä sujui nopeasti ja työntäyteisesti. Viime vuoden asuntomessuista huolimatta tänä kesänä on käynyt enemmän väkeä. Remontti ei tällä hetkellä enää haittaa. Tien poikki laittamisen jälkeen seuraavat pari kuukautta myllerrys heikensi liiketoimintaa huomattavasti, mutta sen jälkeen ihmiset ovat oppineet ja löytäneet liikkeemme uudelleen.

2. Toimintaamme kehitetään koko ajan. Olemme mm. kehittämässä lounas työpaikalla -konseptia. Olemme mukana myös muisti- ja ikäystävällinen Etelä-Pohjanmaa -hankkeessa. Hankkeessa etsitään muisti- ja ikäystävällisen palvelun konseptista kiinnostuneita eri alojen yrittäjiä mukaan kehittämään toimintaansa. Yritykset voivat olla erikokoisia ja toimia eri toimialoilla. Samalla opitaan, mitä tarkoitetaan muisti- ja ikäystävällisellä yhteisöllä ja toiminnalla ja keskitytään myös siihen, miten yritysten rooli palvelujen tuottajana vaikuttaa ikääntyneen ja muistioireisen selviytymiseen päivittäisestä elämästään arjessa ja yhteisössään. Tämä on yksi toimintamme kehittämisen kulmakivistä.

3. Parasta mitä uudelle Keskustorille voisi tulla ovat ihmiset. Toivomme, että ihmiset oppivat käyttämään torin alle tulevaa parkkitaloa, sillä useat ikäihmiset jättävät tällä hetkellä autonsa parkkiin kauemmaksi keskustasta. Toivomme, että ydinkeskuksen ostoskeskuksia ja niiden palveluita pidetään yllä ja kehitettäisiin entistä enemmän tulevaisuudessa.


Takaisin uutisiin

Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä

Sulje sivuvalikko