Tuoreimmat kuulumiset

Esittelyssä työmaainsinööri Laura Kuusisto


22.12.2017

Lemminkäisen työmaainsinööri Laura Kuusistolla on meneillään viimeinen parin kuukauden pituinen loppurutistus ja sen jälkeen maanalainen pysäköintilaitos on valmis asiakkaiden käyttöön. Laura aloitti työt pysäköintilaitoksen työmaalla tämän vuoden alussa, mutta miten Orivedeltä kotoisin oleva Laura päätyi seinäjokiselle rakennustyömaalle?

 

Koko prosessi alkoi siitä, kun Laura valmistui metsätalousinsinööriksi Ähtäristä ja tuli töihin pohjalaiselle talotehtaalle. Hän innostui tehtaalla rakentamisesta sen verran paljon, että aloitti Hämeenlinnassa rakennusalan monimuoto-opinnot. Muutaman opiskeluvuoden jälkeen Laura toivoi pääsevänsä takaisin Pohjanmaalle, sillä hän piti pohjalaisista ihmisistä ja työtavoista.

 

- Kyllä se pitää paikkansa, että pohjalaisiin voi luottaa ja asioista tehdään päätöksiä eikä niitä jäädä liikaa vatvomaan. Tämä työ taas oli ensimmäinen itselleni hyvä paikka, jota minun kannatti hakea. Teen myös kouluni loppuun tässä ohella, koska monimuoto-opintoni mahdollistavat sen. 

 

Laura työskentelee kymmenen hengen tiimissä maa- ja betonirakentamisen yksikössä ja hänen työpäivänsä koostuu pääasiallisesti materiaalihankinnoista, määräseurannasta, valmiusasteiden ja kustannusten laskemisesta. Hän työskentelee työmaatoimistolla, josta on helppo käydä työmaalla tarkastamassa esimerkiksi työvaiheen valmistumista.

 

- Mielestäni työmaainsinöörinä on mukava työskennellä ja työ on vastannut odotuksiani. Olen tehnyt aikaisemminkin töitä niin sanotuilla miesvaltaisilla aloilla, mutta rakennusalasta mukavan tekee sen projektiluonteisuus. Haluan oppia koko ajan uutta, ja ennen rakennusinsinööriksi valmistumista olisi mielenkiintoista työskennellä myös jonkin tietyn työvaiheen työnjohtajana.


Suuri ja elävä palapeli

 

Lauran työ on kuvainnollisesti suuren ja elävän palapelin sisässä elämistä. Kaupunkiympäristö ja maanalainen rakentaminen on erityisen vaativa yhdistelmä. Laskemisen lisäksi Lauran työ on kokonaisvaltaisesti eri tahojen huomioon ottamista ja heidän tarpeiden yhteensovittamista.

 

- On ollut opettavaista nähdä näin suuri työmaa pääurakoitsijan silmin, aiempi kokemukseni kun on enemmän rakennustuoteteollisuuden puolelta, jossa palveltiin työmaita ja mukauduttiin niiden aikatauluihin. Oma näkökulma ja osaaminen ovat laajentuneet täällä hurjasti. 

 

Yleisesti Laura kiittelee seinäjokisten suhtautumista työmaahan ja hän on myös saanut erilaisissa yleisötilaisuuksissa urakasta myönteistä palautetta.

 

 - Monesti infrakohteet, on kyseessä sitten korjaamista tai kokonaan uuden rakentamista, koetaan kielteisenä asiana ja siitä saatetaan nuristakin. Täällä kuitenkin ymmärrystä löytyy, ja on helppo olla yhtä mieltä siitä, että pysäköintilaitoksesta tulee hieno! Ympärillä kohoavat talotkin kertovat siitä, että Keskustorin kokonaisuudesta tulee upea.


Takaisin uutisiin

Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä

Sulje sivuvalikko